Punainen Risti Ensiapu ja Mehiläinen kahvihetki hedelmien kera

Punainen Risti Ensiavun kumppaniorganisaationa Mehiläinen

Minkälaista on toimia Punainen Risti Ensiavun kumppaniorganisaationa ja tehdä yhteistyötä kanssamme?

Viestinnän harjoittelijamme Sanni Suikki ja kumppanuuspäällikkö Sari Anttila juttelivat Päivi Långin kanssa, kuka toimii työterveyshoitajana ja kouluttavana hoitajana Mehiläisessä ja selvitimme hänen ajatuksia yhteistyöstämme. Esitimme Päiville muutamia kysymyksiä liittyen esimerkiksi uuden Koulutusportaali -konseptin käyttöön ottoon ja ensiapukouluttamiseen etänä. Kuuntele koko haastattelu myös The ensiaputodistus’s podcast -tililtä!

 

Milloin teistä tuli kumppani?

Uusi kumppanuussopimus solmittiin 2019 vuoden loppupuolella, mutta yhteistyötä on tehty jo vuosikausia, joten kumppanuussopimus oli luontainen jatkumo. Ehdoton hyöty SPR -ensiapukoulutusten kouluttamisesta on, että ne ovat asiantuntevia ja laadukkaita koulutuksia ja tämä on taas Mehiläiselle valttikortti, sillä me pystymme tarjoamaan näitä rekisteröityjä koulutuksia sitten omille asiakkaillemme, Päivi kertoo.

 

Miten olette kokeneet uuden koulutusportaalin käyttöön oton?

Haastavana. Koulutusportaali on konseptina loistava, mutta täytyy tunnustaa, että alkuun oli haastetta. Käyttömukavuus on parantunut matkan varrella, mutta se lisää toimistotyön osuutta kouluttajalle ja pääkäyttäjänä se on myös lisännyt minulle kokonaan uuden siivun työtä. Konsepti on kuitenkin hyvä, kaikki löytyy samalta sivulta ja erityisesti kouluttajan materiaali portaalissa on monipuolista ja kattavaa, erityinen kiitos siitä! Sen lisäksi, että Kiwan puolesta portaaliin tulee päivityksiä, käytettävyys helpottuu myös kokemuksen myötä, Päivi lisää.

 

Miten olette kokeneet koulutusmateriaalit?

Itse koulutan päätyökseni, joten teen paljon koulutuksia ja materiaali on hyvää ja kattavaa, mutta sitä on todella paljon. Aluksi tulee runsauden pula, mutta materiaaliin perehtyessä huomaa, mikä on olennaisinta itsensä kannalta ja valikoi mitä tottuu käyttämään. Harvemmin kouluttavana kouluttajana voi olla haastavaa aloittaa materiaalin läpikäyminen, kun sitä löytyy runsaasti, mutta kaikkea materiaalia ei tarvitse hyödyntää vaan sieltä voi napsia itselleen olennaiset ja aihetta hyödyntävät kohdat. Siitä erityinen kiitos, että englannin- ja ruotsinkielistä materiaalia löytyy nyt myös! Animaatiot ja videot ovat myös mukavasti elävöittäneet webinaarin rakennetta päivän aikana, Päivi jatkaa. Uudistuksen mukana tulleet yhdistelmäkurssit ovat olleet positiivinen yllätys. Aluksi ajatus siitä, että samat asiat opitaan puolessa ajasta oli hurja, mutta kun kursseja on päässyt kouluttamaan, konsepti on ollut toimiva ja kurssilaiset ovat myös pitäneet siitä.

 

Miten ensiavun koulutus on sujunut etänä?

Päivi mainitsee, että alkuun ajatus tuntui vieraalta. Olen toiminut ensiavun kouluttajana vuodesta 2013 lähtien ja olen aina pitänyt ensiavun kädentaitoja tärkeänä ja kun korona pandemia iski, emme tienneet mitä tulema pitää. Onneksi Punainen Risti Ensiapu kuitenkin lanseerasi webinaarit. Alkuun niissäkin oli kouluttajan tuska siitä, miten webinaarista saadaan rakennettua kurssilaiselle mielenkiintoisen ja opettavaisen, kun kädentaitojen osuus jää pois. Mutta kantapään kautta uudet toimintatavatkin muotoutuu ja webinaaritkin ovat todettu nyt toimiviksi. Webinaarit voi monipuolisesti rakentaa kouluttajan puheesta, videoista, animaatioista ja harjoitteista ruudun toisessa päässä. Asiakaspalaute webinaareista on myös positiivista: toteutusmuoto ylittää kurssilaisten odotukset ja on jopa tukenut joidenkin kurssilaisten oppimismuotoja paremmin, kun jännitys on poistettu kuviosta. Täytyy ottaa huomioon, että oppijoita on erilaisia.

 

Miten näette yhteistyömme jatkuvan?

Yhteistyö todennäköisesti jatkuu ja toivoisin sen jatkuvan yhtä hedelmällisesti kuin tähänkin asti.

 

Mitä terveisiä haluaisit lähettää muille kumppaneille?

Luotettavan asiantuntijatahon kanssa työskentely on ensiarvoista myös omalle toiminnalle eli esimerkiksi jos mietimme meidän eli Mehiläisen asiakkaita, miten voimme parhaiten heitä hyödyttää. Tähän tarvitsemme luotettavan asiantuntija kumppanin ja Punainen Risti Ensiapu on se meille. Myös jatkuva kehitys on hieno asia ja suuri loikkaus eteenpäin otettiin uuden koulutusportaalin ja yhdistelmäkoulutusten kehityksen myötä eli selvästi Punainen Risti Ensiapu on ajanhengessä elävä yhteistyökumppani, Päivi viimeistelee.

 

Kiitos paljon Päiville ajatuksistasi ja kiitos Mehiläiselle sujuvasta ja hedelmällisestä yhteistyöstä!

 

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan The ensiaputodistus’s podcast -tililtä, siellä mm. myös Sari Anttila kertoo kokemuksistaan uusien koulutusmallien toteuttamisesta.

Julkaistu 15.04.2021