Työympäristön ensiapuvalmius on yhtä tärkeää kotona ja työpaikalla

Työympäristön ensiapuvalmius

"Ensiapu on enemmän asenteesta kuin täsmällisestä tekniikasta kiinni"

Elokuussa aloitettiin taas koulut ja suurin osa työssäkäyvistä palasi takaisin töihin kesälomiltaan. Virkistyneenä ja uusia ideoita rikkaampana on mukava aloittaa aherrus työkavereiden kanssa niin etänä, kuin mahdollisuuksien salliessa paikan päällä.

 

Työympäristön turvallisuus, ergonomisuus ja ensiapuvalmius ovat tärkeitä osa-alueita onnistuneeseen ja laadukkaaseen työntekoon sekä kotikonttorilla että toimistolla. Punainen Risti Ensiavun väki keräsi muutaman vinkin työympäristön ensiapuvalmiuden varmistamiseksi, jotta voit keskittyä rauhallisin mielen työn tekoon:

 

1.     Missä on lähin ensiapulaukku?

Missä työpaikallasi sijaitsee lähin ensiapulaukku ja mitä se sisältää? Entä kotikonttorillasi? Ensiapulaukun sisältöön tutustuminen on myös tärkeä osa ensiapuvalmiutta.

 

2.     Missä on lähin defibrillaattori eli sydäniskuri?

Suomessa rekisteröityjen defibrillaattorien sijaintia voi tarkastella esimerkiksi defi.fi -sivustolta. Sydäniskurit neuvovat niiden käyttäjää koko elvytystilanteen ajan ja voivat olla ratkaisevassa asemassa autettavan selviytymisen kannalta.

 

3.     Missä kunnossa ovat omat ensiaputaitosi? Entä kollegoidesi ensiapuvalmius?

Ensiavun antaminen ja auttaminen on kansalaisvelvollisuus. Avun antamisen laiminlyöminen voi johtaa sanktioihin, ja ennen kaikkea jopa autettavan menehtymiseen. Ensiapu on enemmän asenteesta kuin täsmällisestä tekniikasta kiinni. Varmuutta taitoihin voi hakea esimerkiksi Punaisen Ristin SPR ensiapukursseilta.

 

Löytyvätkö nämä kaikki asiat ja taidot työympäristöstäsi? Ihanteellinen tilanne olisi, ettei ensiapua tarvitsisi antaa ollenkaan. Tämä on mahdollista toteuttaa fiksun ennaltaehkäisevän toiminnan avulla sekä ensiapuvalmiuden varmistamisella. Kurkkaa tarjolla olevat SPR ensiapukurssit ja ilmoittaudu mukaan jo tänään.

 

Mukavaa ja turvallista syksyä kaikille!

#ensiapu #punainenristiensiapu #työturvallisuus

Julkaistu 24.08.2021