Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Alta löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta omaan kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä Ota Yhteyttä -välilehden kautta.

Ensiapukoulutus on olennainen osa työpaikkojen valmiussuunnittelua, josta vastaa ensisijassa työpaikka itse. Valmiussuunnitteluun liittyvät ensiapukoulutukset kannattaa suunnitella kyseessä olevan yrityksen ensiapuvalmiuksia käsittelevän suunnitelman pohjalta ja rakentaa kokonaisuus riskikartoituksen pohjalta.

Ensiapukurssi voidaan järjestää yrityksen omana tilauskoulutuksena tai kurssilaiset voivat osallistua kaikille avoimiin koulutuksiin, jotka löytyvät ”TAPAHTUMAT” välilehdeltä listauksena. Tilauskoulutusten etuna on mahdollisuus tuoda koulutuspäivä joustavasti osaksi henkilöstön valmiuskoulutusta ja -kehittämistä. Tilauskoulutuksiin on helppo kytkeä tilaajakohtaiset lisätoiveet.

Kaikki Punaisen Ristin ensiapukurssit ja niistä saadut Punaisen Ristin ensiaputodistukset ovat voimassa kolme (3) vuotta. Suositus on, että henkilö kertaa ensiaputaitojaan kolmen vuoden välien ensiapukurssilla.

Pätevyyden päivittämisen Ensiapukurssi EA 1® -koulutuksen osalta voi kerrata yhden (1) kerran käymällä lyhyemmän pois ja Hätäensiapukurssi 4 t- tai 8 t- koulutuksen, joista voidaan käyttää myös nimitystä kertauskurssi. Näin Ensiapukurssi EA1® -koulutuksen voimassaolo jatkuu vielä seuraavat kolme (3) vuotta.

Punainen Risti Ensiavun koulutusohjelman mukaisia koulutuksia ovat oikeutettuja pitämään sertifioidut kouluttajat, joilla on Punaisen Ristin kouluttajapätevyys voimassa. Ensiavun kouluttajakoulutus (ETK / HEK-koulutus) on terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettua ammatillista lisäkoulutusta.

Koulutus antaa valmiudet ja oikeuden toimia Punaisen Ristin koulutusohjelmien kouluttajana sekä Punaisen Ristin tarjoamissa koulutustehtävissä. Kouluttajapätevyyden saaminen ja ylläpitäminen edellyttää, että kouluttaja sitoutuu noudattamaan Punainen Risti Ensiavun ja terveystiedon koulutusohjelmien toteutusohjetta.

Työpaikkojen valmiussuunnittelusta vastaa ensisijassa työpaikka itse. Siihen liittyvät ensiapukoulutukset kannattaa suunnitella kyseessä olevan yrityksen ensiapuvalmiuksia käsittelevän suunnitelman pohjalta ja rakentaa kokonaisuus riskikartoituksen pohjalta. Työpaikan suunnitelmassa saattaa lukea esimerkiksi, että jokaisessa työvuorossa on oltava ensiapukoulutettu henkilö.

Oma profiili on palvelu, mistä kurssilainen näkee käymänsä koulutukset ja pätevyydet. Oman profiilin avulla, kurssilaisen ei tarvitse enää muistaa pätevyyksiensä voimassaoloaikoja tai pelätä muovisen kortin hukkumista, tiedot ovat aina tallessa omassa profiilissa.

Miten kurssilainen saa pääsyn omaan profiiliinsa?

Kurssilainen saa sähköpostitse kutsun omaan profiilinsa suoritettuaan verkkokoulutuksen tai saatuaan ensiapupätevyyden. Kurssilainen painaa sähköpostissa olevaa linkkiä ja asettaa itselleen salasanan ensimmäistä kertaa kirjautuessaan. Salasanan asettamisen jälkeen koulutettava voi kirjautua sisään. Omaan profiiliin voi kirjautua myös osoitteessa www.ensiaputodistus.fi kohdasta ”Oma Profiili”.

Mitä kurssilainen näkee omassa profiilissaan?

Koulutettava näkee omassa profiilissaan kaikki 1.1.2020 alkaen suorittamansa Punaisen Ristin mukaiset todistuskoulutukset. Omassa profiilissa näkyvät sekä verkko- että lähikoulutukset. Jos koulutettava on suorittanut vain yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuuden, vain verkkokoulutussuoritus näkyy omassa profiilissa. Mobiilikortin saaminen edellyttää, että sekä verkko- ja lähikoulutusjakso ovat hyväksytysti suoritettuja.

Mistä kurssilainen saa tukea palvelun käyttöönottoon?

Kurssilainen saa tukea osoitteesta tuki@patevyys.fi. Lisäksi kurssilainen voi kysyä neuvoa omalta kouluttajakumppaniltaan.

Ilmoittaudu haluamaasi koulutukseen Tapahtumat-sivulla. Kaikkiin yhdistelmäkoulutuksiin kuuluu verkkokoulutus. Saat koodin koulutuksen järjestävältä koulutusorganisaatiolta.

Ohjeet verkkokurssin aloitukseen löydät täältä.

Muovisen todistuskortin uudelleen tilaaminen 1.1.2020 jälkeen suoritetuista Punaisen Ristin Koulutusohjelmien mukaisista ensiapukoulutuksista.

Kortin tilauksen veloitus on 14,90€/kortti. Kun kuluttaja tilaa erikseen muovisen todistuskortin (veloitetaan kuluttajalta. Kun erityishintaa käyttävä koulutusorganisaatio tilaa muovisen todistuskortin (veloitetaan koulutusorganisaatiolta). Kun osallistujan tiedot on syötetty koulutusorganisaation toimesta väärin ja osallistujalle lähetetään muovinen todistuskortti erikseen (veloitetaan koulutusorganisaatiolta). Muovisen todistuskortin tilaamiseen käytetään alla olevia lomakkeita, joissa kerätään tiedot muovisen kortin toimitusta ja laskuttamista varten.

Koulutusorganisaatiot

Kuluttajat