Suoritusvaihtoehdot

Suoritus­vaihto­ehdot

* Katso alta kurssikohtaiset toteutusvaihtoehdot alta

Punaisen Ristin eri koulutusmuotojen termit tutuiksi:

Lähikoulutus = kaikkien kurssien toteutusmuoto 
Koulutus tapahtuu tyypillisesti luokkahuoneessa, salissa tai työpaikan valitsemissa tiloissa. Ensiavun kouluttaja on fyysisesti läsnä kurssilaisten kanssa samassa tilassa. Koronatilanteesta johtuen koulutuksissa on uudet toimintaohjeistukset.

Webinaari = kaikkien kurssien toteutusmuoto
Webinaaria kutsutaan myös verkkoseminaariksi. Osallistujat liittyvät webinaariin omalta tietokoneeltaan, pädiltään tai puhelimeltaan internet-yhteyden välityksellä. Selainikkunan toisessa päässä on ensiavun kouluttaja ääni- ja videoyhteyden välityksellä. Webinaariin pääsee osallistumaan klikkaamalla henkilökohtaista osallistumislinkkiä, joka lähetetään sähköpostitse ennen webinaarin alkamisajankohtaa. 

Verkkokoulutus = SPR Hätäensiapukurssi 4 t®, verkkokoulutus
Verkkokoulutusosuus = osana Ensiapukurssi EA1®, yhdistelmäkoulutusta ja Hätäensiapukurssi 8 t, yhdistelmäkoulutusta
Koulutus tapahtuu verkon välityksellä. Koulutuksen pohjalla on verkkokoulutusalusta, johon on rakennettu monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja mediasisältöjä. Kurssilainen suorittaa verkkokoulutuksen omaan tahtiin itselle sopivana aikana. Koulutuksen voi keskeyttää ja jatkaa samasta kohtaa myöhemmin. Kurssilaiselta edellytetään välikokeiden ja loppukokeen läpäiseminen. Koulutuksessa ei ole mukana ensiavun kouluttajaa.

Yhdistelmäkoulutus = Ensiapukurssi EA1®, yhdistelmäkoulutus sekä Hätäensiapukurssi 8 t, yhdistelmäkoulutus
Yhdistelmäkoulutus koostuu verkkokoulutusosuudesta (50%) ja lähikoulutusosuudesta (50 %). Verkkokoulutus on koulutuksen teoriaosuus ja lähikoulutuksessa harjoitellaan käytännön kädentaitoja. Verkkokoulutusosuus tulee olla hyväksytysti suoritettuna ennen lähikoulutusosuuden aloittamista.

Etäkoulutus = yleistermi koulutukselle, jossa kouluttaja ja kurssilaiset eivät ole samassa fyysisessä tilassa. Koulutuksen voi suorittaa esimerkiksi kotoa käsin tai omalta työpisteeltä tietokonetta, tablettia tai älypuhelinta käyttäen.