SPR ensiapukoulutus

Mistä tunnistan ensiapukoulutuksen olevan virallinen Suomen Punaisen Ristin sertifioima ensiapukoulutus?

Punainen Risti Ensiapu on panostanut merkittävästi ensiavun koulutusohjelmien sisältöjen ja koulutusmateriaalien kehittämistyöhön viime vuosien aikana. Koulutusohjelmiamme suojaavat tekijänoikeus sekä useat tavaramerkit. Ensiapukoulutusta järjestävät monet eri toimijat, ja niissä käytetään muita ensiapukurssisisältöjä, ja nimikkeet ovat usein samankaltaisia, kuin Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmanimikkeet. Selkeyttääksemme asiaa, olemme laatineet ohjeen, joka auttaa tunnistamaan oikean, alkuperäisen SPR ensiapukoulutuksen.

 

  • Punainen Risti Ensiapu tai SPR nimeä tai tavaramerkkejä käytetään ainoastaan Punaisen Ristin ensiavun koulutusohjelmien mukaisten koulutusten myynnissä ja markkinoinnissa
  • Punainen Risti Ensiavun omistamien ja hallinnoimien tavaramerkkien käyttöoikeus on niillä organisaatioilla, jotka ovat tehneet kumppanuussopimuksen Punainen Risti Ensiavun kanssa.
  • Tavaramerkkejä käytetään ainoastaan siinä muodossa, kuin ne ovat esitetty kumppaneille. Ilman SPR etuliitettä kirjoitetut tavaramerkit EA 1®, EA 2®, EA 3®, sekä FHJ 1® ja FHJ 2® ovat Punainen Risti Ensiavun omistamia suojattuja tavaramerkkejä. Sertifioitujen ensiavun koulutusohjelmien markkinoinnissa käytetään ainoastaan SPR etuliitteen omaavia koulutusohjelmanimikkeitä (listaus alla).
  • Huomioi myös välilyönti numeron ja oppituntimerkin välillä, sekä rekisteröintimerkin paikka. Kurssinimikettä ei saa muotoilla tai lyhentää muilla tavoin (esim. HEA, Hätäri jne.) mutta tavaramerkin jälkeistä tekstiosan kirjoitusasua voi muotoilla käyttötarkoituksen mukaisesti.

Punaisen Ristin tavaramerkkisuojatut ensiavun koulutusohjelmanimikkeet

Suomenkieliset

SPR Hätäensiapukurssi 4 t®
SPR Hätäensiapukurssi 8 t®
SPR Ensiapukurssi EA 1®
SPR Ensiapukurssi EA 2®

 

Ruotsinkieliset

FRK Livräddande Första Hjälpen 4 t®
FRK Livräddande Första Hjälpen 8 t®
FRK Första Hjälpen FHJ 1®
FRK Första Hjälpen FHJ 2®

 

Englanninkieliset

FRC Emergency First Aid 4 h®
FRC Emergency First Aid 8 h®
FRC First Aid Course EA 1®
FRC First Aid Course EA 2®